UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem

Menu Mądra Sówka

(20.03-24.03.2023)

Poniedziałek

Śniadanie:

Ser żółty – plastry, warzywo sezonowe, masło, chleb wiejski, herbata owocowa (1,7)

Obiad:

Zupa: Ogórkowa z ryżem i warzywami (zabielana) (7)

Danie główne: Placki ziemniaczane (2szt) ze śmietaną, woda z cytryną (1,3,7)

Podwieczorek:

Domowa nutella (wyrób własny) (banan, kakao ciemne, miód), wafle ryżowe (-)

Wtorek

Śniadanie:

Szynka drobiowa, warzywo sezonowe, masło, chleb wieloziarnisty, bawarka (1,7)

Obiad:

Zupa: Koperkowo-kalafiorowa z kaszą kuskus (zabielana) z dodatkiem flądry (1,4,7)

Danie główne: Pulpecik drobiowy w sosie warzywnym, ziemniaki, surówka z selera z brzoskwiniami

(na bazie jogurtu), kompot (1,3,7)

Podwieczorek:

Koktajl owocowy na bazie jogurtu naturalnego, pałeczki kukurydziane (7)

Środa

Śniadanie:

Parówka z fileta z kurczaka, ketchup, ser biały – plastry, warzywo sezonowe, masło, chleb wiejski, herbata owocowa (1,7)

Obiad:

Zupa: Barszcz czerwony z ziemniakami (zabielany) (7)

Danie główne: Knedle z jagodami, masłem i cukrem, woda z cytryną (1,3,7)

Podwieczorek:

Ser żółty – plastry, warzywo sezonowe, masło, wek, herbata owocowa (1,7)

Czwartek

Śniadanie:

Płatki kukurydziane na mleku, dżem owocowy (niskosłodzony), masło, bułka grahamka – mini, herbata owocowa, owoc (1,7)

Obiad:

Zupa: Krem z dyni i marchewki (zabielany) z grzankami (1,7)

Danie główne: Pieczeń ze schabu w sosie pieczeniowym, kasza jęczmienna, gotowane mini marchewki, kompot (1)

Podwieczorek:

Owoc, ciasteczka wielozbożowe, szklanka mleka (150 ml) (1,3,7)

Piątek

Śniadanie:

Pasta rybna, pasztet wieprzowy, warzywo sezonowe, masło, chleb kukurydziany, herbata owocowa (1,4,7)

Obiad:

Zupa: Rosół z makaronem (drobnym), marchewką i zieloną pietruszką (1,3,9)

Danie główne: Kalafior (gotowany na parze) polany masełkiem z bułką tartą, ziemniaki, surówka z białej
kapusty z koperkiem (na bazie jogurtu), woda z pomarańczą (1,7)

Podwieczorek:

Ciasto drożdżowe z jabłkami (wyrób własny), bawarka (150 ml) (1,3,7)

Informacje o obecności konkretnego alergenu podawane są w nawiasie przy danej potrawie.