Menu Mądra Sówka
(30.01-03.02.23)
Poniedziałek
Śniadanie:
Ser żółty – plastry, warzywo sezonowe, masło, chleb wiejski, herbata owocowa (1,7)
Obiad:
Zupa: Ogórkowa z ryżem (zabielana) (7)
Danie główne: Placki ziemniaczane (2szt) ze śmietaną, woda z cytryną (1,3,7)
Podwieczorek:
Owoc, ciasteczka wielozbożowe (1,3)
Wtorek
Śniadanie:
Szynka drobiowa, twarożek z rzodkiewką, warzywo sezonowe, masło, chleb wieloziarnisty, herbata owocowa (1,7)
Obiad:
Zupa: Jarzynowa (niezabielana) (1)
Danie główne: Kotlet mielony, ziemniaki, surówka z selera z brzoskwinią (na bazie jogurtu), kompot (9,1,3,7)
Podwieczorek:
Ciasto drożdżowe z owocem (wyrób własny), herbata owocowa (1,3)
Środa
Śniadanie:
Parówka z fileta z kurczaka, ketchup, warzywo sezonowe, masło, chleb wiejski, herbata owocowa (1,7)
Obiad:
Zupa: Krem z pora i cukinii z grzankami (zabielany) (1,7)
Danie główne: Kakaowe naleśniki z serkiem waniliowym i wiśniami (2szt), woda z pomarańczą (1,3,7)
Podwieczorek:
Szynka drobiowa, ser biały - plastry, warzywo sezonowe, masło, wek, herbata owocowa (1,7)
Czwartek
Śniadanie:
Pasta jajeczna, pasztet wieprzowy, warzywo sezonowe, masło, chleb kukurydziany, herbata owocowa (1,3,7)
Obiad:
Zupa: Z łupanego groszku z ziemniakami (1)
Danie główne: Pieczona pałeczka z kurczaka (trybowana – bez kości),sos serowy, ryż paraboliczny, buraki, kompot (1,7)
Podwieczorek:
Jogurt naturalny z miksowanymi owocami, pałeczki kukurydziane (7)
Piątek
Śniadanie:
Płatki kukurydziane na mleku, dżem owocowy (niskosłodzony), masło, bułka grahamka – mini, herbata owocowa, owoc (1,7)
Obiad:
Zupa: Krupnik z kaszą jęczmienną i warzywami (niezabielany) (1,9)
Danie główne: Mintaj soute, ziemniaki z koperkiem, surówka colesław (na bazie jogurtu), woda z cytryną (4,1,7)
Podwieczorek:
Domowa nutella (wyrób własny), wafle ryżowe (-)
Informacje o obecności konkretnego alergenu podawane są w nawiasie przy danej potrawie.