Na zakończenie zimowego czasu nasze przedszkolaki przeniosły się do obszarów podbiegunowych - Antarktydy i Arktyki. Było mnóstwo ciekawostek i zadań do wykonania. Dzieci zapoznały się z globusem i mapą świata. Na lodowym stole miał okazję zobaczyć Eskimosa, igloo, krę oraz zwierzęta występujące na obszarach Antarktydy i Arktyki. Przedszkolaki w zależności od wieku bawiły się głosując, licząc i utrwalając kolory. Był również taniec pingwinów oraz gimnastyka z niedźwiedziem polarnym. Na koniec zajęć dzieci otrzymały pyszny deser z lodowej krainy. To był cudowny dzień, pełen atrakcji i bogacący dzieci o nowe wiadomości na temat świata Antarktydy i Arktyki.
Ślimaki to bardzo milutkie stworzenia przekonały się o tym wszystkie dzieci na zajęciach Pana Macieja "Owady i Spółka". Mogliśmy zobaczyc kilka gatunków polskich ślimaków, a także ślimaki olbrzymie pochodzące z Afryki, w tym największe lądowe ślimaki, jakie można znaleźć na ziemi. Poznaliśmy również muszle ślimaków morskich i sprawdzaliśmy czy szumi w nich morze… Większość ślimaków można było trzymać na ręce. Zajęcia przyrodnicze z Panem Maćkiem są bardzo atrakcyjne i lubiane przez nasze przedszkolaki .
Piżama Party w grupie Madrych Sówek . Wspaniała zabawa w nocnych piżamkach. To był niezwykły dzień , inny od wszystkich i bardzo wyczekiwany. Każdy miał okazję zaprezentować swoją piżamkę odbyły się konkurencje sportowe z poduszką, relaksacja przy muzyce , gry i zabawy poduszkowe. Kino w piżamie i wiele innych atrakcji. Największym zaskoczeniem było chyba to ze Pani Asia i Magda też były w piżamkach. Fantastyczny pomysł , dzieci zachwycone .
Ugniatanie, wałkowanie, formowanie i ozdabianie gliny to doskonałe wsparcie rozwoju małej motoryki dziecięcych dłoni i przygotowanie m.in. do nauki pisania. To wspaniałe doświadczenie sensoryczne , które stymuluje układ nerwowy.
Na styczniowych zajęciach kuchcikowa Mądre Sówki przygotowały pyszne szaszłyki. Produkty jakie zostały wykorzystane to: makaron, papryka, salami, ser, oraz kukurydza. Gotowe szaszłyki trafiły do piekarnika, a następnie do brzuszków dzieci. Wszystkim bardzo smakowało.