UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem

Menu Mądra Sówka

(07.10-11.10.24)

Poniedziałek

Śniadanie:

Ser żółty – plastry, warzywo sezonowe, masło, chleb wiejski, herbata (1,7)

Obiad:

Zupa: Grysikowa z warzywami (1,9)

Danie główne: Spaghetti napoli z dodatkiem makaronu z ciecierzycy (pomidory, papryka, przyprawy),

woda z pomarańczą (1,3)

Podwieczorek:

Kisiel wiśniowy, owoc, ciasteczka wielozbożowe b/cukru (1,3)

Wtorek

Śniadanie:

Szynka drobiowa, ser biały – plastry, warzywo, masło, chleb wieloziarnisty, herbata (1,7)

Obiad:

Zupa: Krem warzywny (zabielany) z grzankami (1,7)

Danie główne: Stripsy z indyka (2szt), ziemniaki, surówka z białej kapusty z koperkiem i zielonym ogórkiem (na bazie jogurtu), kompot (1,3,7)

Podwieczorek:

Jogurt naturalny z museli i miksowanymi owocami, pałeczki kukurydziane (7)

Środa

Śniadanie:

Parówka z fileta z kurczaka, ketchup, warzywo, masło, chleb wiejski, herbata (1,7)

Marchewka krojona w słupki

Obiad:

Zupa: Delikatne leczo z warzywami i kiełbaską (1,9)

Danie główne: Pierogi z truskawkami polane masłem, woda z cytryną i pomarańczą (1,3,7)

Podwieczorek:

Twarożek z zieloną cebulką, pasztet wieprzowy, warzywo, masło, wek, herbata (1,7)

Czwartek

Śniadanie:

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, szynka wieprzowa, warzywo, masło, chleb kukurydziany, herbata (1,3,7)

Obiad:

Zupa: Barszcz biały z ziemniakami (1,7)

Danie główne: Burrito (mięso mielone (wieprzowe), pomidor, kukurydza, fasola czerwona, papryka), kasza bulgur, kompot (-)

Podwieczorek:

Babka z owocami, kakao (1,3,7)

Piątek

Śniadanie:

Płatki cynamonowe (zbożowe) na mleku, dżem owocowy (niskosłodzony), masło, bułka grahamka – mini, herbata, owoc (1,7)

Obiad:

Zupa: Pomidorowa z ryżem (zabielana) (7)

Danie główne: Mintaj duszony w sosie cytrynowym, ziemniaki, marchewka z brzoskwinią, woda z pomarańczą (4,1,7)

Podwieczorek:

Twarożek z truskawkami, wafle kukurydziane, owoc (7)

Informacje o obecności konkretnego alergenu podawane są w nawiasie przy danej potrawie.