UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem

 

Menu Mądra Sówka

(12.05-16.05.25)

Poniedziałek

Śniadanie:

Twarożek ze szczypiorkiem, pasztet drobiowy, warzywo sezonowe, masło, chleb wiejski, herbata (1,7)

                                                                                     Obiad:

Zupa: Krem z kalafiora z grzankami (zabielany) (1,7)

Danie główne: Pyzy z mięsem polane masłem, woda z cytryną (1,3,7)

Podwieczorek:

Koktajl owocowo-warzywny na bazie jogurtu naturalnego, pałeczki kukurydziane (7)

 

Wtorek

Śniadanie:

Szynka wieprzowa, ser żółty – salami, warzywo, masło, chleb wieloziarnisty, herbata (1,7)

Obiad:

Zupa: Jarzynowa (zabielana) (7)

Danie główne: Duszona pierś z kurczaka w sosie brokułowym, ryż paraboliczny, surówka colesław (na bazie jogurtu), kompot (1,7)

Podwieczorek:

Twarożek z malinami, masło, mini brioszka, herbata (1,3,7)

 

Środa

Śniadanie:

Szynka wieprzowa, serek typu Almette, warzywo, masło, chleb kukurydziany, herbata (1,7)

Obiad:

Zupa: Z łupanego groszku z ziemniakami (-)

Danie główne: Makaron z białym serem i masłem, woda z cytryną i pomarańczą (1,3,7)

Podwieczorek:

Tosty z szynką i serem, warzywa krojone w słupki (1,7)

Czwartek

Śniadanie:

Płatki kukurydziane na mleku, dżem owocowy (niskosłodzony), masło, bułka grahamka – mini, owoc, herbata (1,7)

Bakalie

Obiad:

Zupa: Żurek z kiełbaską (zabielany) (1,7)

Danie główne: Krokiet z piersią z kurczaka, kaszą i warzywami, sos koperkowy, warzywa gotowane (marchewka, kalafior, brokuł), kompot (1,3,7)

Podwieczorek:

Babka cytrynowa, owoc, kakao (150ml) (1,3,7)

Piątek

Śniadanie:

Jajecznica ze szczypiorkiem, twarożek z rzodkiewką, warzywo, masło, chleb wiejski, herbata (1,3,7)

Obiad:

Zupa: Rosół z makaronem, marchewką i zieloną pietruszką (1,3,7)

Danie główne: Paluszki z fileta z mintaja, ziemniaki, marchewka z jabłkiem, woda z cytryną (4,1,3)

Podwieczorek:

Galaretka z owoców na agarze z kleksem jogurtowym, owoc (7)

 

Informacje o obecności konkretnego alergenu podawane są w nawiasie przy danej potrawie.