UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem

Menu Mądra Sówka

(20.01-24.01.25)

Poniedziałek

Śniadanie:

Pasta drobiowa z białym serem, warzywo, masło, chleb wiejski, herbata (1,7)

                                                                                     Obiad:

Zupa: Krem z kalafiora z grzankami (zabielany) (1,7)

Danie główne: Pyzy z mięsem polane masłem, woda z cytryną (1,3,7)

Podwieczorek:

Koktajl owocowy na bazie jogurtu naturalnego, pałeczki kukurydziane (7)

 

Wtorek

Śniadanie:

Ser żółty - plastry, warzywo, masło, chleb wieloziarnisty, herbata (1,7)

Obiad:

Zupa: Ogórkowa z ryżem (zabielana) (7)

Danie główne: Medalion z mielonego kurczaka, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem (na bazie jogurtu), kompot (1,3,7)

Podwieczorek:

Twarożek waniliowy z truskawkami, mini brioszka (1,3,7)

 

Środa

Śniadanie:

Parówka z fileta z kurczaka, ketchup, warzywo, masło, chleb wiejski, herbata (1,7)

Marchewka krojona w słupki

Obiad:

Zupa: Ziemniaczana z warzywami (zabielana) (7)

Danie główne: Makaron z białym serem i masłem, woda z cytryną i pomarańczą (1,3,7)

Podwieczorek:

Pasztet wieprzowy, serek typu Almette, warzywo, masło, bułka kajzerka, herbata (1,7)

Czwartek

Śniadanie:

Szynka drobiowa, twarożek ze szczypiorkiem, warzywo, masło, chleb kukurydziany, herbata (1,7)

Suszone owoce

Obiad:

Zupa: Żurek z kiełbaską (zabielany) (1,7)

Danie główne: Warzywa z patelni (na maśle) z kurczakiem (kurczak, ziemniak, marchewka, brokuł, kalafior, papryka, cebula), kompot (1,7)

Podwieczorek:

Babka cytrynowa z owocami, kakao (1,3,7)

 

Piątek

Śniadanie:

Płatki kukurydziane na mleku, dżem owocowy (niskosłodzony), masło, bułka grahamka – mini, herbata, owoc (1,7)

Obiad:

Zupa: Pomidorowa z makaronem, marchewką i zieloną pietruszką (1,3,7)

Danie główne: Mintaj saute, ziemniaki, marchewka z jabłkiem, woda z cytryną (4,1)

Podwieczorek:

Galaretka z owoców na agarze z keksem jogurtowym (7)

Informacje o obecności konkretnego alergenu podawane są w nawiasie przy danej potrawie.