UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem

Menu Mądra Sówka

(22.04-26.04.24)

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie:

Twarożek ze szczypiorkiem, warzywo sezonowe, masło, chleb wiejski, herbata (1,7)

Obiad:

Zupa: Grysikowa z warzywami i natką pietruszki (1,9)

Danie główne: Spaghetti bolognese (łopatka wieprzowa, pomidory, papryka, przyprawy), woda z cytryną (1,3)

Podwieczorek:

Mus owocowy b/cukru, biszkopty (1,3)

WTOREK

Śniadanie:

Szynka drobiowa, serek typu Almette, warzywo sezonowe, masło, chleb wieloziarnisty, herbata (1,7)

Obiad:

Zupa: Krem z brukselki (z włoszczyzną, czerwoną cebulą i ziemniakami) z grzankami (niezabielany) (1,9)

Danie główne: Duszona pierś z kurczaka w sosie śmietanowym, ziemniaki, buraki, kompot (1,3,7)

Podwieczorek:

Rogal maślany, miód, masło, kakao, owoc (1,3,7)

ŚRODA

Śniadanie:

Ser żółty – plastry, warzywo sezonowe, masło, chleb kukurydziany, herbata (1,7)

Obiad:

Zupa: Ogórkowa z kaszą jaglaną (zabielana) (7)

Danie główne: Knedle z jagodami polane masłem, woda z pomarańczą (1,3,7)

Podwieczorek:

Pasta drobiowa z twarogiem, warzywo sezonowe, masło, wek, herbata (1,7)

CZWARTEK

Śniadanie:

Płatki kukurydziane na mleku, dżem owocowy (niskosłodzony), masło, bułka grahamka – mini, owoc, herbata (1,7)

Obiad:

Zupa: Barszcz biały z ziemniakami (zabielany) (1,7)

Danie główne:Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ananasem i ryżem, kompot (1)

Podwieczorek:

Jogurt naturalny z miksowanymi owocami, pałeczki kukurydziane (7)

PIĄTEK

Śniadanie:

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, pasztet drobiowy, warzywo sezonowe, masło, chleb wiejski, herbata (1,3,7)

Obiad:

Zupa: Rosół z makaronem, marchewką i zieloną pietruszką (1,3,9)

Danie główne: Pulpecik rybny w sosie cytrynowym (zabielanym), ziemniaki, surówka z kapusty

kiszonej z marchewką, woda z cytryną (4,1,3,7)

Podwieczorek:

Babka z owocami, bawarka (1,3,7)

Informacje o obecności konkretnego alergenu podawane są w nawiasie przy danej potrawie.