Menu Mądra Sówka
(07.10-11.10.24)
Poniedziałek
Śniadanie:
Ser żółty – plastry, warzywo sezonowe, masło, chleb wiejski, herbata (1,7)
Obiad:
Zupa: Grysikowa z warzywami (1,9)
Danie główne: Spaghetti napoli z dodatkiem makaronu z ciecierzycy (pomidory, papryka, przyprawy),
woda z pomarańczą (1,3)
Podwieczorek:
Kisiel wiśniowy, owoc, ciasteczka wielozbożowe b/cukru (1,3)
Wtorek
Śniadanie:
Szynka drobiowa, ser biały – plastry, warzywo, masło, chleb wieloziarnisty, herbata (1,7)
Obiad:
Zupa: Krem warzywny (zabielany) z grzankami (1,7)
Danie główne: Stripsy z indyka (2szt), ziemniaki, surówka z białej kapusty z koperkiem i zielonym ogórkiem (na bazie jogurtu), kompot (1,3,7)
Podwieczorek:
Jogurt naturalny z museli i miksowanymi owocami, pałeczki kukurydziane (7)
Środa
Śniadanie:
Parówka z fileta z kurczaka, ketchup, warzywo, masło, chleb wiejski, herbata (1,7)
Marchewka krojona w słupki
Obiad:
Zupa: Delikatne leczo z warzywami i kiełbaską (1,9)
Danie główne: Pierogi z truskawkami polane masłem, woda z cytryną i pomarańczą (1,3,7)
Podwieczorek:
Twarożek z zieloną cebulką, pasztet wieprzowy, warzywo, masło, wek, herbata (1,7)
Czwartek
Śniadanie:
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, szynka wieprzowa, warzywo, masło, chleb kukurydziany, herbata (1,3,7)
Obiad:
Zupa: Barszcz biały z ziemniakami (1,7)
Danie główne: Burrito (mięso mielone (wieprzowe), pomidor, kukurydza, fasola czerwona, papryka), kasza bulgur, kompot (-)
Podwieczorek:
Babka z owocami, kakao (1,3,7)
Piątek
Śniadanie:
Płatki cynamonowe (zbożowe) na mleku, dżem owocowy (niskosłodzony), masło, bułka grahamka – mini, herbata, owoc (1,7)
Obiad:
Zupa: Pomidorowa z ryżem (zabielana) (7)
Danie główne: Mintaj duszony w sosie cytrynowym, ziemniaki, marchewka z brzoskwinią, woda z pomarańczą (4,1,7)
Podwieczorek:
Twarożek z truskawkami, wafle kukurydziane, owoc (7)
Informacje o obecności konkretnego alergenu podawane są w nawiasie przy danej potrawie.