UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem

Menu Mądra Sówka

(17.06-21.06.24)

Poniedziałek

Śniadanie:

Ser żółty – plastry, warzywo sezonowe, masło, chleb wiejski, herbata (1,7)

Obiad:

Zupa: Rosół z makaronem (drobnym), marchewką i zieloną pietruszką (1,3,7,9)

Danie główne: Risotto na śmietance z warzywami (brokuł, kalafior, marchewka), woda z cytryną (1,7)

Podwieczorek:

Mus owocowy b/cukru, herbatniki (1,3)

Wtorek

Śniadanie:

Pasta drobiowa z twarożkiem, warzywo sezonowe, masło, chleb wieloziarnisty, herbata (1,7)

Obiad:

Zupa: Krem z warzywny (zabielany) z grzankami (1,9)

Danie główne: Kotlet z kaszy gryczanej z kurczakiem, sos porowy (zabielany), ziemniaki, surówka z białej kapusty z rzodkiewką i zielonym ogórkiem (na bazie jogurtu naturalnego), kompot (1,3,7)

Podwieczorek:

Chałka maślana, miód, masło, kakao, owoc (1,3,7)

Środa

Śniadanie:

Parówka z fileta z kurczaka, ketchup, warzywo sezonowe, masło, chleb kukurydziany, herbata (1,7)

Obiad:

Zupa: Kalafiorowa z koperkiem i kaszą jaglaną (zabielana) (7)

Danie główne: Knedle z morelami polane masłem, woda z pomarańczą (1,3,7)

Podwieczorek:

Szynka wieprzowa, twarożek z rzodkiewką, warzywo sezonowe, masło, wek, herbata (1,7)

Czwartek

Śniadanie:

Płatki miodowe na mleku, powidła śliwkowe, masło, bułka grahamka – mini, herbata, owoc (1,7)

Obiad:

Zupa: Barszcz biały z ziemniakami (zabielany) (1,7)

Danie główne: Spaghetti bolognese (łopatka wieprzowa, pomidory, papryka, przyprawy), kompot (1,3)

Podwieczorek:

Jogurt naturalny z miksowanymi owocami, pałeczki kukurydziane (7)

Piątek

Śniadanie:

Jajecznica ze szczypiorkiem, warzywo sezonowe, masło, chleb wiejski, herbata (1,3,7)

Obiad:

Zupa: Pomidorowa z ryżem (zabielana) (7)

Danie główne: Paluszki z fileta z mintaja, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z marchewką, woda z cytryną (4,1,3)

Podwieczorek:

Babka z owocami, szklanka mleka (150ml) (1,3,7)

Informacje o obecności konkretnego alergenu podawane są w nawiasie przy danej potrawie.